1991

Streetband New Double Eight is ontstaan in 1991 en logovoortgekomen uit de toenmalige Drumfanfare ASV Diemen. Belangrijkste reden voor de vorming van de Streetband was het teruglopende ledental van Drumfanfare ASV Diemen. Veel mensen in de Amsterdamse regio voelen er nog maar weinig voor om geüniformeerd en met marsmuziek door de straten te marcheren. En geef ze eens ongelijk. De muzikanten van de drumfanfare bedachten hier een oplossing voor in de vorm van een Streetband. Slagwerkers werden omgeschoold tot blazers. Uniformen gingen in de kast en maakte plaats voor fel gekleurde groen-gele fong leng jassen. Marsmuziek verdween en werd vervangen door swingende nummers en het marcheren werd onmiddellijk afgeschaft. zeedijk En de naam? Tja, daar werd aan de bar langdurig en diep over nagedacht. Uiteindelijk is het Streetband New Double Eight geworden. Of dat komt omdat de bodem van de drankvoorraad in zicht kwam of omdat men het gewoon leuk, vernieuwend en fris vond klinken vertelt het verhaal niet. Wel is zeker dat het niets te maken heeft met het aantal muzikanten, want dat waren er toen hooguit 15. De ingrijpende vernieuwing bleek een schot in de roos te zijn. Het aantal leden steeg in korte tijd van 15 naar 23 en de aanvragen voor optredens stroomden binnen.

1993

Een kleine groep muzikanten uit Streetband New Double Eight vormen al vanaf 1985 dweilorkest De Neuteblazers. Aangestoken door het enthousiasme van deze groep, willen ook de andere leden van de streetband meespelen tijdens de verschillende carnavalsoptredens. Bij de borrel aan de bar wordt besloten om de twee groepen samen te voegen. Kielen worden aangeschaft, carnavalsmuziek wordt ingestudeerd en vanaf dat moment treed de Streetband tijdens het carnaval op onder de naam De Neuteblazers. Een vereniging met twee namen en verschillende soorten muziek, private labeling in optima forma zoals men dat in de marketing noemt. In 1993 publiceert Kees van Mansom ook de eerste website van de Streetband op het net. Via listen.to/streetband kon het hele Wereld Wijde Web kennis nemen van de gebeurtenissen rondom Streetband New Double Eight.

1997

Het gaat steeds beter met de Streetband en in 1997 worden er voor het eerst meer dan 30 optredens afgewerkt. Na jaren van hard werken aan muzikaliteit en repertoire vonden de leden dat het wel eens tijd werd voor een professionele CD opname, met daarop de leukste nummers van zowel de Streetband als het Dweilorkest. In oktber werd deze CD opgenomen in Theater de Omval in Diemen. De CD met als titel “Ademnoot” was puur voor eigen gebruik en er zijn er slechts 100 van gemaakt. Inmiddels is het een waar collectorsitem!

1999 en verder

Vele leuke, gekke, spectaculaire en flitsende optredens worden er in de loop der jaren afgewerkt. Sommige blijven iedereen lang bij. Zoals het optreden op Pampus waarbij een van de trompetisten viel (voor Pampus ging) over een betonnen ventilatiekoker en terecht kwam op z’n trompet. Dat deze niet langer meer bruikbaar was behoeft geen verdere uitleg. Of het kortste optreden ooit in 2001, toen voor de opening van Villa Arena slechts 5 minuten tulpen uit Amsterdam gespeeld hoefde te worden. Gehuld in oranje overalls maakte de Streetband deel uit van een groots openingsspektakel. Of het zeer langdurig optreden werd voor de videoclip van de herenigde Roberto Jacketti & the Scooters. Enkele uren moest de Streetband figureren in een clip die vervolgens nooit is uitgezonden! Gelachen is er echter des te meer! Humor is dan ook de drijvende kracht achter deze band. Ieder optreden is te zien dat men ontzettend veel lol heeft in het maken van muziek. Dit aanstekelijk enthousiasme slaat dan gewoonlijk snel over op het publiek. Men zegt ook niet voor niets “Streetband New Double Eight, maakt uw feest pas echt compleet!”.

Optreden Arena voor nationaal huwelijksfeest van Prins Willem Alexander en Maxima. Zie voor de foto’s per optreden de agenda.