blog-post

Kaasmarkt Edam

8 augustus 2015 - hele dag
Edam

De Kaasmarkt in Edam is “wereldberoemd”. IIn 1526 kreeg Edam van keizer Karel V het recht op de ‘Waag’ en in 1576 van Willem van Oranje zelfs het recht op de ‘Eeuwigdurende Waag en tot 1922 werden er officiële kaasmarkten gehouden. Deze traditie leeft nog altijd voort. Per bootje of met paard en wagen wordt de NoordwesteEdamammer naar de markt gebracht. Daar laten ze hun kaas ’neerzetten’ door de kaaszetter. Met een kaasboor neemt de handelaar een monster en keurt de kaas. Dan begint het loven en bieden en het handjeklap. Als de partij in de smaak valt dragen kaasdragers de kaas naar de weegschaal in de Waag waarna de kaas wordt opgeladen. De Neuteblazers zijn gevraagd om aan deze oude traditie een extra dimensie toe te voegen; vrolijke en feestelijke muziek tijdens de avondkaasmarkt. Dat is uiteraard geen enkel probleem!

Recente optredens

5 juli 2015 - 15:00 - 18:00
Amsterdam

Spuistraatfeest Amsterdam

Zondag 5 juli 2015 is de stad autovrij en dat is een mooie gelegenheid voor geweldig feest in de Spuistraat. Na het succes van vorig jaar nu dus de tweede versie van dit evenement. En dit jaar niet beperkt tot het zuidelijk deel van de Spuistraat en de aanliggende stegen, maar worden ook het Singel, de Paleisstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal bij de feestelijkheden betrokken. En natuurlijk de Neuteblazers want die mogen op een feest in Amsterdam natuurlijk niet ontbreken.

27 juni 2015 - hele dag
Oudewater

Heksenfestijn Oudewater

Ruim 10 jaar geleden kwam Kanniehekse!kapel de Neuteblazers overvliegen bij het Heksenfestijn in Oudewater. Een geweldig griezellig evenement voor groot en klein. De heksen hebben zich voor onbepalde tijd teruggetrokken in het donkere Diemerbos, maar komen voor de jubileum editie in vanhet festijn graag weer een keer langs in Oudewater. Als u de Kanniehekse!kapel weer als vanouds in actie wilt zien doet u er zeker verstandig aan om te komen kijken.